Jouw energiefonds

Samen naar een duurzame toekomst

Nederlandse gemeenten spelen een belangrijke rol in de energietransitie. Een gemeente kan bedrijven en maatschappelijke instellingen namelijk ondersteunen bij het verduurzamen van panden of processen.

Vind jouw gemeente

Weten of jouw gemeente al een energiefonds heeft? Klik op de kaart of vind jouw gemeente via de zoekbalk.

Jouw gemeente niet gevonden?

Heb je jouw gemeente via de zoekbalk niet gevonden? Dan is de kans groot dat jouw gemeente (nog) niet beschikt over een eigen energie- of duurzaamheidsfonds. Toch weten wat jouw opties zijn? Mail jouw verduurzamingsproject naar [email protected]. Wij kijken graag mee naar de mogelijkheden.

Melding doen van een project

Energiefondsen Nederland heeft goed contact met alle Nederlandse gemeenten. Wij kunnen jouw project daarom makkelijk onder de aandacht van jouw gemeente brengen. Lukt het dan nog niet? Dan kunnen we bekijken of er nog andere manieren zijn om jouw project te financieren.

Meer informatie voor gemeenten

Interesse in een eigen energiefonds

Steeds meer gemeenten sluiten een energiefonds af, omdat ze bedrijven en instellingen willen ondersteunen bij vraagstukken rondom verduurzaming. Met een eigen energiefonds financier je niet alleen maatregelen in de eigen gemeente, je ondersteunt bedrijven en instellingen ook met duurzaamheidsadvies.

Alles geregeld

Het optuigen, inrichten en beheren van het energiefonds wordt volledig geregeld door Energiefondsen Nederland. Door de relatief eenvoudige opzet kan een fonds al binnen een paar maanden actief zijn. Voor een klein bedrag per maand beschikt een gemeente al over een eigen energiefonds. Omdat er wordt afgelost én er rente wordt betaald is het een vrijwel kostenneutraal instrument.

Aangesloten gemeenten

Steeds meer gemeenten sluiten zich aan bij Energiefondsen Nederland. Samen met deze gemeenten zorgen we voor duurzaamheid op de lange termijn.

Energiefondsen kwaliteitslabel

Assen

Bekijk deze gemeente
Energiefondsen kwaliteitslabel

Emmen

Bekijk deze gemeente

Hoe werkt het?

Facts and figures

Lening

Minimale leenbedrag: € 5.000. Maximale leenbedrag: €50.000.

Looptijd

De looptijd van de lening bedraagt 5, 10 óf 15 jaar.

Rente

Over het geleende bedrag betaal je rente. Het exacte rentepercentage verschilt per gemeente, maar ligt bijna altijd tussen de 1 en 2 %.

Kosten

Voor het afsluiten van de lening brengen wij geen extra kosten in rekening.

Maatregelen en technieken

De lening is aan te vragen voor geselecteerde maatregelen en technieken. Weten of jouw duurzame plan voldoet? Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is de Energielijst te vinden.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden uit de Energielijst zijn warmtepompen, zonnepanelen, HR-Glas en isolatiemateriaal.

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.