Elektrische toeristenuitjes in Losser

Soms worden goede ideeën geboren uit noodzaak. Zo ook bij ondernemer Pim Naafs. De eigenaar van eetcafé ’t Raedthuys in Losser moest zijn zaak vanwege corona een geruime tijd sluiten. Tijd genoeg om het idee wat in zijn hoofd zat eindelijk uit te werken. Verhuur van e-choppers, elektrische ‘fat bikes’ en elektrische fietsen. Een droom kwam uit door groene subsidies.

Toerisme in Losser groeit de laatste jaren sterk. Een echte verhuurlocatie voor vervoersmiddelen had het dorp nog niet. Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken. Naafs kaart zijn idee aan bij de gemeente, vanwege het duurzame aspect van zijn plannen komt hij in aanmerking voor een groene subsidie. Het zogeheten energiefonds van de gemeente Losser. Dankzij de subsidie, verstrekt in de vorm van een lening, kan Naafs zijn plannen financieel rond krijgen.

Inmiddels is Naafs voortvarend aan de slag met zijn Uit in Twente. Verscheidende toeristen toeren door de omgeving van Losser op een Amerikaanse Harley Davidson e-lookalike of trappen mee op elektrische fat bikes. En wat blijkt? Niet alleen toeristen, maar ook mensen uit Losser zelf zijn enthousiast over de tripjes!

Voetbalclub SV Vasse duurzaam verlicht

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.