’t Oale Spoor verduurzaamt zijn manege met Energiefonds

Steeds meer daken zijn inmiddels voorzien van zonnepanelen. Het grote voordeel? Het opwekken van groene energie. Ook manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn wilde een verduurzamingsslag maken. Dankzij het Hellendoorns Energiefonds (HEF) werd het plan werkelijkheid.

De aanschaf van energiezuinige en duurzame maatregelen heeft over het algemeen een hoog kostenplaatje. En wanneer de financiering niet rondkomt, loopt een idee voor verduurzaming al snel stuk. Dat wilde Gerard Korbeld, voorzitter van ’t Oale Spoor niet laten gebeuren. Hij klopte aan bij het Hellendoorns Energiefonds. “We wilden graag zonnepanelen leggen op onze kantine om zo onze manege verder te verduurzamen. Via het Hellendoorns Energiefonds kon dit op basis van gunstige voorwaarden. De zonnepanelen konden daarnaast door een lokaal installatiebedrijf nog tegen een aantrekkelijke prijs worden aangeboden.”

Een win-winsituatie. Korbeld is blij met zijn investering en lagere energierekening en de gemeente helpt een maatschappelijke organisatie met een lening tegen een laag rentepercentage.

Loket voor aanvragen

Vincent Oude Nijhuis is fondsmanager bij het Energiefonds. Hij begeleidt partijen bij hun stap richting verduurzaming. Oude Nijhuis: “Wij bieden maatschappelijke organisaties de hulp die ze nodig hebben. Instanties kunnen bij ons terecht met vragen op het vlak van subsidies voor duurzame investeringen. Want hoe je het ook wendt of keert, we zullen met elkaar stappen moeten zetten naar een toekomstbestendige samenleving.”

Boy Peters, eveneens fondsmanager, vult aan: “Wij beheren in dit geval het fonds voor de gemeente Hellendoorn. We toetsen de kredietwaardigheid van aanvragers en regelen het aanvraagproces. Maar uiteindelijk moet de gemeente een aanvraag goedkeuren. We doen wel al het voorwerk en zijn voor organisaties het loket waar je de aanvraag indient.” In het geval van Korbeld en zijn manage pakte de aanvraag in elk geval goed uit!

Pluimveebedrijf Ter Braak een stuk duurzamer

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.