Gemeente

Aa en Hunze

  Gemeente met een eigen energiefonds

Goed nieuws! De gemeente Aa en Hunze heeft al een energiefonds. Deze gemeente valt namelijk onder de provincie Drenthe. Deze provincie heeft een provinciaal energiefonds. De provincie Drenthe wil met het fonds projecten ondersteunen op het gebied van duurzaamheid. Ondersteuning gebeurt in de vorm van een lening van minimaal € 5.000 en maximaal € 150.000.

Kom ik in aanmerking?

De provincie Drenthe kiest ervoor om leningen te verstrekken aan maatschappelijke instellingen, bedrijven en (sport)verenigingen. Een lening kan worden aangevraagd op basis van een offerte. Voor het afsluiten worden geen extra kosten berekend.

Rentetarieven

Rente5 jaar10 jaar15 jaar
Energielening1,0%1,5%n.v.t.
Energielening Plus1,0% - 2,0%1,5% - 2,5%2,0% - 3,0%

Energielening aanvragen

Jouw bedrijf of (maatschappelijke) instelling verduurzamen? Jouw gemeente verstrekt daarvoor laagdrempelige leningen uit het energiefonds. Vraag hier jouw energielening aan.

Om in aanmerking te komen dien je aan de voorwaarden van het energiefonds te voldoen. Deze worden toegestuurd na het indienen van je aanvraag. Een KvK-nummer is verplicht.

Facts and figures

Lening

Minimale leenbedrag: € 5.000. Maximale leenbedrag: €50.000.

Looptijd

De looptijd van de lening bedraagt 5, 10 óf 15 jaar.

Rente

Over het geleende bedrag betaal je rente. Het exacte rentepercentage verschilt per gemeente, maar ligt bijna altijd tussen de 1 en 2 %.

Kosten

Voor het afsluiten van de lening brengen wij geen extra kosten in rekening.

Maatregelen en technieken

De lening is aan te vragen voor geselecteerde maatregelen en technieken. Weten of jouw duurzame plan voldoet? Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is de Energielijst te vinden.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden uit de Energielijst zijn warmtepompen, zonnepanelen, HR-Glas en isolatiemateriaal.

We gebruiken cookies om uw ervaring met deze site te verbeteren.